Skip to main content

Overname Dubbelman Groep door Franse Sogestran

12 augustus 2021
Aniek Thissen

Na een overname in de bouwsector eerder dit jaar, hebben wij opnieuw een overname begeleid, ditmaal in de binnenvaartsector: eind juli is de overname van de Dubbelman Groep door Sogestran geformaliseerd. De naam Dubbelman Container Transporten blijft bestaan.

Dubbelman is met het vervoer van ongeveer een miljoen ton lading per jaar een van de grotere spelers in het containervervoer op, langs en via de (Boven-)Rijn. De binnenvaartrederij, opgericht door Ad Dubbelman en nu mede geleid door zoon Petric Dubbelman, telt ongeveer vijftig werknemers. In 1999 nam de rederij het eerste koppelverband in gebruik, de Camaro/Camaro I. Later is de vloot uitgebreid tot 14 schepen die eveneens de naam Camaro - voorzien van een Romeins cijfer - dragen.

Sogestran is een Frans familiebedrijf met circa 600 werknemers en een jaaromzet van rond de 180 miljoen euro. Haar vloot bestaat uit meer dan 200 schepen, waaronder een aantal zeegaande RoRo-carriers.

De Dubbelman Groep werd geadviseerd door Bram Marcus, Gülay Kara, Frits Bienfait en Aniek Thissen in samenwerking met Schot Accountants en Jocabo Bedrijvenadvies. Sogestran werd geadviseerd door Flynth.

Meer nieuws